De Stichting

De doelstelling van de Stichting is het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen met een handicap in Sri Lanka.

Al sinds 1980 brengen wij mensen met een beperking in Sri Lanka hulpmiddelen, waarmee de kansen en de kwaliteit van hun leven enorm toeneemt. Het gaat bijvoorbeeld om rolstoelen, loopmiddelen, bedden, brillen, aanpassingen van woningen. De Stichting is opgericht in 1983;  aanvankelijk voor hulp in meerdere landen.

Vroeger verzamelden wij in Nederland hulp- en revalidatiemiddelen, lieten deze opknappen, inpakken in containers en verschepen.
Tegenwoordig is de werkwijze dat wij geld inzamelen en daarmee lokaal revalidatiemiddelen, medefinanciering van  operaties en aanpassingen van woningen laten uitvoeren.
Wij hebben besloten om allééén voor Sri Lanka te werken, omdat het opgebouwde netwerk een belangrijke stuwende kracht is om het werk goed te doen. Dit is tevens de reden dat de naam van de stichting wijzigt van Stichting Revalidatiemiddelen voor Ontwikkelingslanden in Help Sri Lanka.

Wij garanderen dat elke gedoneerde euro rechtstreeks aan de betrokkenen besteed wordt.
help