Foto’s

Overige foto’s van onze laatste reis

Deze heer ontving een toilet-douchestoel voor zijn zus en zichzelf en een elleboogkruk.

We deden een huisbezoek naast de deur (Hikkaduwa). Deze man had echt behoefte aan krukken na een operatie als gevolg van een ongeluk en we hebben hem wat kussens gegeven om comfortabeler te zitten.

Brillen, rolstoelen, stokken, rollators worden verspreid in Hikkaduwe.

Deze familie hebben we al lang ondersteund. Op de eerste foto staat Samudra, onze coördinator in Kandy, die hen heeft geholpen met de bouw van het huis.
Helaas ontstaan na lang zitten door de druk doorligwonden. Een machine om de wond één week schoon te maken kost 25.000 roepies (125 euro). Helaas is dit niet de eerste keer.
Het is erg ongemakkelijk voor de patiënt en gevaarlijk.

Het toilet is niet voor haar bereikbaar, dus een nieuwe badkamer is nodig in het huis, waar ze ook kan douchen. Schatting van de kosten zijn ongeveer 70.000 rupies plus een toilet-douchestoel van 14.000 rupies (350 + 70 euro). Onze coördinator Samudra in Kandy zorgt voor de constructie.

In het revalidatieziekenhuis in Digane hebben we deze dame ontmoet. Ze zal na 2 maanden fysiotherapie naar huis gaan. We maakten een afspraak met haar man om hun huis op een berg te zien.

De volgende dag gingen we terug naar de tempel om de oudere dame te helpen op een meer stabiele manier met een rollator te wandelen. Op de volgende foto ontving de heer een stok. Hij gebruikte daarvoor een bezemsteel. Hij was er zo blij mee dat hij bijna begon te rennen 😉
De priester in het midden hielp vier uur om de brillen te verdelen, net als onze coördinator Kakula in het gebied van Ratnapura aan de linkerkant.

Ongeveer 200 brillen werden verdeeld in Ratnapura en Hikkaduwa

Deze jonge vrouw woont ook in Sevana, Special School en Child Care Centre. Ze is een slimme student. Ze heeft echt behoefte aan een elektrische rolstoel die ongeveer € 1100,- – €1300,- kost. We hebben € 125,-  geschonken zoals een andere dame. Dus € 250,- is een goed begin.
Als u ook graag een bijdrage wilt leveren, is elk bedrag welkom!

Deze jongen, 16 jaar oud, heeft een nieuwe rolstoel gekregen om zijn oude te vervangen, om naar school te kunnen gaan. Hij woont sinds 4 jaar in Sevana, speciale school en kinderopvang, een van de beste!

Little sisters of the Poor in Colombo. Ze zorgen voor 91 ouderen. Ze ontvingen een rolstoel en een toilet-douchestoel. Zij zijn erg blij.

Jongeren in Hendala Wattala. We willen met de fysiotherapeut kijken of we aangepaste rolstoelen kunnen laten maken om vergroeiingen verder te voorkomen en vooral ook om nekondersteuning te geven. Monique gaat bij de volgende keer training geven aan de verzorgenden.

Deze man was vroeger elektricien. Hij is zes jaar geleden uit een boom gevallen. Hij mag zijn hele leven bij de tempel blijven wonen. Hij kan zijn armen goed gebruiken. Gaat met hulp en support, ook van onze kant voor een behandeling misschien aantal maanden weg. NIPSL heeft hem een rolstoel gegeven en een Koreaanse man de motor. Kan zo’n 20 km rijden. Er moet een schuifdeur komen zodat ruimte afgesloten wordt.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
Foto’s van eerdere reizen

Stichting Help Sri Lanka - 2020 - Gemaakt in WordPress door De Websites